Liivia Leškini maalinäitus "Õnnelikkus"

Kunstnik Liivia Leškin avab 14. veebruaril galeriis KUNSTIRUUM oma maalinäituse „Õnnelikkus“.

Näitusele välja pandud teosed sündisid siinsamas Kunstiruumi galeriis, kuhu kunstnik kolis kaheks nädalaks oma ateljee, ammutades ideid ümbritsevast keskkonnast ja kohatud inimestest.

Olete oodatud uudistama!

Kui mõni näituse pilt teid isiklikult kõnetab, siis saate selle soovi korral ka omale osta. Ostetud pildid toimetatakse omanikeni peale näituse lõppemist.

Liivia Leškin ütleb ise oma näituseprojekti kohta nii:

ÕNNELIKKUS
„Kas õnnelikkusel on värv? Kuidas visualiseerida tunnet? Mis teeb sind õnnelikuks täna?
Kas ma julgen seda küsida endalt? Kas ma saan seda küsida teistelt? Et saada vastuseid, otsustasin küsitleda inimesi enda ümber ning maalida. Teen seda siin, avalikus ruumis, kahe nädala jooksul. Suurel tumehallil seinal on praegu valged lõuendid“

ALGUS, OOTUS, TEELE MINEK.
„Minu vastused jõuavad teie ette samm-sammult. Ja need on näha niipea, kui värv on kuiv! Värvid ja jooned võtavad valgel pinnal võimust, tuleb uusi inimesi ja uusi õnnelikkuse
sõnastusi. Minu üllatuseks on kõik erinevad! Ja inimesed ei mõtle pikalt, nad teavad ja ütlevad avameelselt.“

OLEN TEEKONNAL.
„Aga näitus peab saama valmis. See, mis teeb meid õnnelikuks, võib ajas muutuda. Siis on teistmoodi.“

Liivia Leškin on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia (Eesti Riiklik Kunstiinstituut,1980. a.) moekunstnikuna. Moeloomingu kõrval ta on aastate jooksul edukalt tegutsenud ka väga erinevatel kunsti ja disainialadel. Ta on loonud rõivaste disaini õmblustootmisele, kollektsioone showdele ja näitustele, kujundanud kangaid rõivastele ja interjööri. Loomingulise tegevuse kõrval on olnud ka töö õppejõuna Eesti Kunstiakadeemias.Viimastel aastatel on Liivia loomingus toimund pööre- disaini ja tarbekunsti maailmast pisut eemaldudes on ta pühendunud maalimisele. Liivia on esinenud paljudel näitustel nii Eestis kui mujal maailmas, ta on Eesti Kunstnike Liidu liige.

Liivia Leškinit toetas loomeprotsessiks vajaminevate materjalidega – akrüülvärvide ja lõuendiga, samas ostukeskuses asuv kauplus Kunst&Hobi.
Näitus jääb avatuks kuni 15. märtsini 2020.